ЗЕМЈОДЕЛСКА ЗАДРУГА

прва органска задруга

„Kога поединците се здружуваат во задруга (заедничко вложување), генерираната моќ ја надминува моќта која може да се оствари дејствувајќи индивидуално.“

Р. Бакминстер Фулер

нашите производи

Јапонски Јаболка

Произведуваме органско Јапонско Јаболко, како и сушење и дозревање на истите.

Бадеми

Органски бадем од највкусните сорти Ferregnes и Texas. Исто така работиме и на преработки од бадем.

Мед

Шумски и ливадски органски мед, добиен од цветовите во најчистите делови на нашата земја

Вишни

Вишна како шлаг на нашата торта. Сирови како и преработки. Сок, слатко и сушена вишна.

Маслинка

Маслинки одгледувани со љубов кон секоја една маслинка посебно. Кавлитет и вкус како приоритет на нашите маслинарници.

Калинка

Она по што е најпрепознатлив нашиот крај, калинката. Највкусните калинки доаѓаат од нашите задругари, како и природен сок од истите.

ЗАСЛЕДЕТЕ НÈ НА СОЦИЈАЛНИТЕ МРЕЖИ